Közélet

Fellebbező polgár miatt nem indulhat a 3-as metrós aláírásgyűjtés

Népszavazást szeretne szinte minden párt arról, hogy akadálymentes legyen a felújítás alatt álló metróvonal.

Megtorpedózta egy civil egyelőre a baloldal metrós népszavazását, emiatt adott ki kesergő közleményt az MSZP fővárosi képviselői kedden. Azt írják, nem kezdődhet meg a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazás aláírásgyűjtése, mert megtámadta valaki a Fővárosi Választási Bizottság döntését. A szocik le is vonták a tanulságot:

Aligha valószínű, hogy él Budapesten akár csak egyetlen olyan polgár is, akinek fáj a metró akadálymentesítése, a népszavazási kezdeményezést tehát nyilvánvalóan politikai támadás érte.

Az MSZP szerint érthető, hogy a kilencpárti együttműködéssel megtámogatott népszavazási kezdeményezés „kétségbeesett vagdalkozásra készteti a Fideszt”. Ellenben az szerintük elszomorító, hogy

Orbán és Tarlós hívei a kerekesszékesek, az idősek, nehezen mozgók vagy épp a babakocsival közlekedők közös ügyét próbálják ellehetetleníteni.

A Kúriának most 30 napja lesz dönteni a fellebbezésről, február elejére derülhet ki tehát, indulhat-e aláírásgyűjtés az ügyben. A szocialisták mindenesetre kijelentették, nem adják fel, mindent megtesznek azért, hogy a metrót mindenki használhassa.

Kilenc párt összefogott, népszavazást akarnak a 3-as metróról
A budapestiek egy napi adójából megvalósulhatna a teljes akadálymentesítés.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik